HSP AS

fade

HSP AS i Hrvoje Niče interesantni i Radio – Televiziji Srbije (RTS)

11 Lipanj 2017 In Novosti
Priopćenje prenosimo u cijelosti:
Predrag Štromar iz HNS-a, budući potpredsjednik rekonstruirane hrvatske Vlade, izjavio je da će s ulaskom te stranke u Vladu pitanje spomen-ploče s ustaškim pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu biti završeno u naredna dva tjedna.
HNS se od početka zalagao za uklanjanje te spomen-ploče, ili bar uklanjanje ustaškog pozdrava.
Na to je reagirao Hrvoje Niče, predsjednik ultradesničarske Hrvatske stranke prava dr.Ante Starčević, koji je uputio otvoreno pismo u kojem tvrdi da je to bio jedan od uvjeta najnovijih partnera HDZ-a.
"Ulaskom HNS-a u vladu Plenković ima alibi za uklanjanje ploče u Jasenovcu", naveo je Hrvoje Niče u priopćenju.
Naveo je da su narodnjaci uspjeli  u svojim strukturama pronaći stranačko tijelo koje će ipak osigurati koaliciju s HDZ-om.
"Iako je riječ o apsolutno neprirodnoj koaliciji gledajući strukturu birača koji povjerenje poklanjaju tim strankama, na političkoj sceni možemo odahnuti što se takav scenarij napokon dogodio. Hrvatski narod sada napokon zna s kim i s čim ima posla", naveo je Hrvoje Niče.
Ući u koaliciju sa strankom koja je, kako kaže, Hrvatsku optužila za agresiju na BiH, samo je potvrda teze o nedostatku bilo kakvog nacionalnog osjećaja kod onih koji trenutno vode državu, a itekakvog obiluju osjećaje za  privatnim interesima.
"Nakon velike ljubavi sa SDSS-om, očito je na red došla i simbioza s HNS-om kao čin koji bi trebao ugušiti desnicu u centar na hrvatskoj političkoj sceni", naveo je Hrvoje Niče.
Dodao je da je jedan od uvjeta najnovijih HDZ-ovih partnera i uklanjanje spomen-ploče za poginule pripadnike HOS-a, odnosno, kako navodi, uklanjanje "zakonom legitimne oznake UDHOS grada Zagreba" čiji je integralni dio pozdrav "za dom spremni".

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Novosti HSP AS i Hrvoje Niče interesantni i Radio – Televiziji Srbije (RTS)