HSP AS

fade

Pero Ćorić za Tjedno.hr :“ Ples zombija po hrvatskim kostima u šumi Brezovica“

19 Lipanj 2017 In Novosti

Svake godine u ovo vrijeme HSP AS upozorava na sav besmisao obilježavanja, a još više slavljenja 22. lipnja kao Dana antifašizma u rangu državnog praznika. Postoji niz argumenata koji nas navode na ovakav stav. Naime, s povijesno činjenične strane toga se dana 1941. u šumi Brezovica kod Siska nije dogodilo doslovno ništa od onoga što zagovaraju ovovjeki i evidentno besmrtni antifašisti. Dakle, toga dana nije osnovan nikakav Prvi partizanski odred, već je skupina članova lokalne komunističke organizacije u strahu pred viješću da je Njemačka prekršila pakt o nenapadanju i prijateljstvu sa Sovjetskim Savezom pobjegla u šumu. Podsjećamo na dobro prikrivenu činjenicu kako se spomenuti praznik nikada nije slavio u bivšoj Jugoslaviji, jer se tada favorizirao i obilježavao Dan ustanka u Srbu, još jedan povijesno i činjenično neistinito prikazan događaj. On jeste bitan za hrvatsku povijest jer je tamo počinjen genocid nad hrvatskim življem, a nikakav antifašistički ustanak.
Kompleks koji nam je nametnut kao naciji o tome kako trebamo biti „prvi i najveći“ antifašisti potpuno je neutemeljen i treba već jednom biti odbačen. Teza da nam ovo obilježavanje treba kako bismo prikazali da nam je država utemeljena na antifašizmu, nije relevantna, jer suvremena Hrvatska država utemeljena je na pravednom i obrambenom, Domovinskome ratu i upravo se u tome najbolje vidi smisao hrvatske borbe za hrvatsku državu, a protiv svih totalitarnih režima.
Obilježavanje 22. lipnja pretvorilo se u bal neinformiranih zombija i služi u dnevno političke potrebe. Bolna je istina kako je upravo područje šume Brezovice veliko poslijeratno stratište na kojem je život izgubilo više od 6000 osoba. Oni koji će sjediti u udobnim stolicama toga dana, obilježavajući događaj koji se nije dogodio, svjesno ili nesvjesno sjede na hrvatskim kostima čiji su životi naprasno prekinuti, bez suda i pravde, a nama na čast služi da se nalaze tamo bez obilježenih grobišta.
HSP AS nikada nije niti će odustati od borbe za istinu. Sukladno tomu dajemo punu potporu prosvjedu koji će biti organiziran dana 22.06.2017. kako bi se skrenula pozornost na gore navedeno, a HSP AS će istog dana organizirati prigodnu konferenciju za medije gdje će stranački stručnjaci i povjesničari argumentirano prezentirati činjenice o velikoj povijesnoj nepravdi, a od Vlade koja se naziva Hrvatska zatražit ćemo osnivanje posebnog Povjerenstva kako bi se stvorili potrebiti preduvjeti za ukidanje Dana antifašističke borbe navedenog datuma.

Newsletter

AcyMailing: Could not load compat file for J2.5.28This module can not work without the AcyMailing Component

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Novosti Pero Ćorić za Tjedno.hr :“ Ples zombija po hrvatskim kostima u šumi Brezovica“