HSP AS

fade

CRO Demoskop: “HSP AS dijeli osmo mjesto po popularnosti stranaka!”

05 Studeni 2017 In Grad Zagreb

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocija Plus o popularnosti političkih stranaka i političara kao i o drugim društvenim preferencijama redovito se provodi svaki mjesec pod imenom CRO Demoskop. Zadnje takvo istraživanje provodeno je u prvim danima studenog ove godine, a prenosi ga HRT i svi drugi elektronski i tiskovni mediji.

Loši potezi vladajućih vezani uz slučaj Agrokor svakako imaju značajan utjecaj na percepciju javnosti prema svim političkim akterima. Anketa je provedena na 1300 ispitanika i evidentno raste broj onih koji smatraju da vlada Andreja Plenkovića ne čini dobar posao te da zemlja ide u krivom smjeru. Nevjerojatnih 76,8 % smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru. Potpora politici Vlade pada iz mjeseca u mjesec. Izmjerena na razini školske ocjene iznosi 2,21 što je svojevrsni negativni rekord svih dosadašnjih Vlada. Ove negativne trendove potpore vladajućima prati i suvereno prvo mjesto Andreja Plenkovića kao najnegativnijeg političara. Slijedi ga Zlatko Hasanbegović i Milorad Pupovac.

Za HSP AS važna je činjenica da se držimo na određenom postotku već nekoliko mjeseci, a da smo se pomakli na osmo mjesto po popularnosti stranaka koje djelimo sa strankama koje imaju svoje klubove zastupnika u Hrvatskom saboru, a vrlo blizu smo strankama koje također imaju Klubove zastupnika i daleko veću medijsku pozornost nego što je ima HSP AS. Politički smjer HSP AS temeljem ovog i sličnih pokazatelja treba ostati nepromjenjen, dosljedan i vjerodostojan.

Stranački Sabor mora iznjedriti one koji imaju političkog kuraža, koji će znati jasno artikulirati naše politike bez obzira koliko se to sviđalo vladajućima na razini države ili nižih razina. Populizam, dodvorništvo, neprimjerena politička kupovina i trgovina postali su već svakodnevna pojava na političkoj sceni ali HSP AS je već politički nadživio mnoge takve papirnate stranke i nadživit će i one koji putem medijske manipulacije pripremaju teren kako bi nanijeli štetu nama kao najsnažnijoj pravaškoj i desnoj opciji.

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb CRO Demoskop: “HSP AS dijeli osmo mjesto po popularnosti stranaka!”