HSP AS

fade

Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

HSP AS na „Susretu povijesnog sjećanja HOS-a u Jasenovcu i Novskoj za Hrvatsku“!

06 Studeni 2017 In Grad Zagreb
 „Susret povijesnog sjećanja u Jasenovcu i Novskoj za Hrvatsku“ održan je 05.11.2017.
Pozivu UDHOS-a grad Zagreba i veterana HOS-a  I. satnije „Ante Paradžik“ u ime HSP AS odazvali su se dopredsjednik HSP AS GO ZG Luka Ilić i predsjednica Kluba mladih grada Zagreba Natalija Bilić sa suradnicima.
„Susret povijesnog sjećanja HOS-a u Jasenovcu i Novskoj za Hrvatsku“ počeo je Sv. Misom  za poginule, nestale i umrle hrvatske bojovnike u Župnoj  crkvi Uznesenja Blažene Djevice  Marije i Sv. Nikole u Jasenovcu.
Paljenjem svijeća, odana je  počast na mjestu gdje je prvobitno postavljena ploča 11-orici poginulih HOS-ovaca u obrani Jasenovca.Potom je  počeo  mimohod prisjećanja  borbe za Hrvatsku. Sljedeća postaja bila je Trokut u Novskoj koja je bila vrlo emotivna za sve nazočne. Nakon toga  uslijedila je  ophodnja mjesta pogibije bojovnika HOS-a I. satnije „Ante Paradžik“ i odavanje počasti na području općine Jasenovac (Drenov Bok, Višnjica i Košutarice) i Novske.
 

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb HSP AS na „Susretu povijesnog sjećanja HOS-a u Jasenovcu i Novskoj za Hrvatsku“!