HSP AS

fade

Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

Hrvoje Niče: "Malo je razloga za proslavu povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije!"

10 Studeni 2017 In Vukovarsko-srijemska
Vukovarsko-srijemska županija dan Svetog Martina obilježava kao Dan županije, no  u 2017. godini malo je bilo kakvih razloga za proslavom u najistočnijoj hrvatskoj županiji. Nemogućnost raspolaganja prirodnim resursima, gospodarska ovisnost o koncernu Agrokor, zanemariv broj novootvorenih radnih mjesta u realnom sektoru samo su neki od uzroka užasnih posljedica s kojima se svakodnevno suočavaju oni koji su stvarali ovu državu ispraćajući svoju djecu u zemlje zapadne Europe!
Vukovarsko-srijemska županija i dalje je županija u kojoj se nezaposlenost smanjuje iseljavanjem, a ne otvaranjem novih radnih mjesta te bez snažne podrške države ovoj, resursima najbogatijoj, hrvatskoj regiji ostat će samo oni koji su zaposleni u državnim tvrtkama i institucijama, odnosno onima koji posluju s državom! Kakvo je stanje u ovoj regiji možda najreprezentativnije prikazuje kako u Vukovarsko-srijemsku županiju, unatoč primamljivim uvjetima, više ne žele doći ni liječnici, a i oni koji su u sustavu svakodnevno zauvijek odlaze. Kao državljani Hrvatske možemo biti sretni kada se zadrže u Zagrebu, ali nažalost njihov put je uglavnom prekogranični!
O kolikom je točno broju naših raseljenih donedavnih sugrađana s područja Vukovarsko-srijemske  i Osječko-baranjske županije riječ samo dragi Bog zna kada takve podatke ne možemo dobiti od onih koji su za to plaćeni - državnih institucija poput npr. MUP-a ili Državnog zavoda za statistiku kojima i ovom prigodom „čestitamo“ na povećanju plaća koje će im tko zna tko u budućnosti isplaćivati ako se ovakav trend raseljavanja nastavi!
Sve postojeće mjere kojima se nastoji pomoći Slavoniji u cjelini samo su nadopuna neefikasnih mjera iz prošlosti i teško je ponavljajući iste postupke očekivati drugačije rezultate! Slavoniji su neophodna snažna maksimalna porezna rasterećenja stanovništva i gospodarstva ukidanjem poreza na dohodak i poreza na dobit onima koji privređuju na hrvatskom istoku, a kojima bi se pozvalo mlade da se vrate na svoja ognjišta, ali i pružile nove prigode Hrvaticama i Hrvatima iz ostatka Hrvatske i svijeta da svoju budućnost grade u toj bogatoj Slavoniji! 
Isto tako, potrebne su i nove mogućnosti raspolaganja imovinom kakva su stoljećima ovdje postojala. Slavonski čovjek danas ne može dobiti komad zemlje s kojim bi prehranjivao svoju obitelj, Slavonac danas ne može ući u šumu kako bi si jeftiniji ogrjev osigurao onako kako su to radili njegovi očevi i djedovi! Ono što ova Vlada mora shvatiti jest činjenica kako Slavonija nije neka prekooceanska kolonija već tisućljetna hrvatska zemlja gdje je obranjena i stvorena suvremena Hrvatska!
 

Kontaktirajte nas

Čulinečka 119, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

  • Telefon: +385 01 2865 261
  • Fax: +385 01 2865 264

Pratite nas putem

Na društvenim mrežama smo. Pratite nas.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Vukovarsko-srijemska Hrvoje Niče: "Malo je razloga za proslavu povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije!"